Mi az a Buborékfoci?

A legújabb sportőrület, a Buborékfoci!

Ha eddig azt hitted, hogy a foci nem tud semmi újat mutatni, akkor bizony nagyot tévedtél. Egyre jobban terjed a buborékfoci!

A játék ötlete a norvég helyi TV munkatársai agyából pattant ki. Úgy gondolták, hogy a foci így még élvezetesebbé és szórakoztatóbbá válhat. A szabályok ugyanazok, a változás csak annyi, hogy a játékosok egy műanyag, felfújható "buborékban" játszanak, és csak a lábuk van szabadon térdtől lefelé. Ezzel a buborékkal a felső testünkön kell fociznunk teremben, műfüves pályán, vagy akár a szabadban, hiszen az esésektől megvéd a buborék.

Az új őrület már csak azért is mókás, mivel itt a pályán fel lehet, sőt, fel kell löknünk a másikat, hogy megszerezzük a labdát és gólt lőjünk. Ritka szórakoztató a hatalmas buborékkal szaladgáló játékosok látványa, hát még az, amikor egy-egy ütközés után fejre, majd talpra állnak, mint a keljfeljancsi.

A felfújható buborékban szaladgáló játékosok, nyugodtan ütközhetnek egymással, hiszen a buborék teljes mértékben megvédi őket az esésektől. Mindenki akkorát eshet, mint egy ház, és semmi baja sem lesz.

Ízelítőként érdemes belenézni egy valódi norvég rangadóba, amit a játék kitalálói közvetitenek.

Az első TV közvetítés a tavalyi év végén volt, de ekkor még csak gegként tűnt fel a televízióban. Azóta viszont futótűzként terjed Európában. Olaszországtól egészen Lettországig sok állam szervezett már bajnokságokat.

Most már Magyarországon is elérhető a Buborékfoci. Próbáljátok ki a legújabb őrületet, szerintünk nagyon szórakoztató!